CHP Bolu Örgütü Salgın İle Mücadele Eden Yuva Köyünü ziyaret etti

27.07.2022

Bolu Merkez İlçeye bağlı Yuva köyünde Kurban Bayramı’nda başlayan salgın devam ediyor. 141 vatandaşımızın yakalandığı salgın ile ilgili net bir teşhis daha da konulmadı. Salgın ile ilgili süreç devam ederken CHP Bolu İl ve Merkez İlçe örgütü Yuva Köyünü ziyaret ederek bilgi aldı. Yuva Köyü Muhtarı Murat Erdoğan “Salgın Kurban Bayramının ilk gününde birkaç çocuğumuzda hafif seyirli olarak başladı. Sonra çok kısa sürede rahatsızlanan ve yoğun bakıma kaldırılan hasta sayımız ellileri geçti. İlk önce sudan şüphe edildi. Bir şey çıkmadı. Kurban etlerinden şüphe edildi. Tahlil yapmak için örnekler alındı. Kurban etinden kaynaklanıyor diye bir bilgi gelmedi. Dere suyundan olabileceği söyleniyor. Bahçesini Dere suyu ile sulayanların, yetiştirdikleri ürünleri yedikleri için mikrobu kapmış olabilecekleri söyleniyor” şeklinde konuştu.

Yuva Köyü ziyaretinden sonra su deposunun önünde bir açıklama yapan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ise “Yuva Köyünde 141 vatandaşımızın yakalandığı teşhisi tam olarak konulmamış bir salgın ile karşı karşıyayız. Köylülerimizden edindiğimiz bilgiye göre salgın bayramdan önce hafif belirtilerle başlamış. Hastalanan çocuklarımız sağlık kuruluşlarına müracaat etmiş, serum, ağrı kesici gibi tedavi yöntemleri uygulanarak hastalar taburcu edilmiş. Hasta sayısı artınca, özellikle kanlı isal vakaları artınca olayın ciddiyeti anlaşılmış. Salgına yakalanan çocuklarımız gerekli teknik ekipmanlar Bolu’da bulunmadığı için Ankara, Kocaeli gibi illerimize, yoğun bakım ünitelerine sevk edilmiş. Salgın yüzünden iki gün önce ne yazık ki Yuva Köyüne misafir olarak gelen Eyüp Ertem’i kaybettik. En büyük endişemiz yeni kayıpların olması. CHP Bolu İl örgütü olarak yaptığımız ziyaretten şu sonuçları çıkardık. Bolu’da ciddi bir salgın olduğunda tanı konulmasına yardımcı olacak teknik ekipman yok. Bolu’da özellikle uzun süren tatillerde her türlü hayati hastalıklara müdahale edecek uzman doktor yok. Hastalığın tedavi sürecinde kullanılacak teknik ekipman yok. Hepsinden önemlisi koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nde Yuva köyünde yaşanan salgını, kaynağını teşhis edecek ve tedavi yöntemi geliştirecek bilim insanı yok. Amacım durduk yere siyaset yapmak değil. Nerdeyse yirmi gündür teşhisi konulamayan bir salgından bahsediyoruz. Bu duruma bilim adamlarını, doktorlarını yok sayan sebep. Bilimin rehberliğinden çıkanlar sebep. Bizler bu süreçin takipcisi olacağız.”dedi.